logo

Xella Srbija d.o.o.

Xella Srbija je deo međunarodne nemačke kompanije Xella Group, koja svoje poslovanje u Srbiji započinje 2005. godine nakon uspešne privatizacije preduzeća Kolubara Gasbeton. Sa 96 pogona u 20 zemalja i organizovanom prodajom u više od 25 zemalja, Xella je jedan od svetskih lidera u građevinskoj industriji.

Xella Srbija d.o.o. od 2006. godine proizvodi i prodaje najkvalitetniji zidni građevinski materijal pod imenom Ytong, a nešto kasnije upotpunjuje svoju paletu proizvoda sa Multipor i Silka brendovima. Fabrika u Vreocima predstavlja jedanod najvećih proizvodnih pogona građevinskog materijala u Srbiji, sa godišnjim kapacitetom od 250.000m3 Ytong bloka. U svom sastavu preduzeće ima razgranutu prodajnu mrežu na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

Tehnologija u Xella Srbiji istovetna sa onom u Nemačkoj – sve je standardizovano prema najvišem evropskom modelu, i nema nikakve razlike u proizvodnji za srpsko i zapadno tržište. Standard kvaliteta je određen prema nemačkom uzorku, takozvanoj DIN normi, koja je mnogo strožija u odnosu na druge zapadno-evropske standarde.

Važno je napomenuti da se kvalitet proizvoda kontroliše svakodnevnim internim kontrolama i periodičnim certifikovanjem od strane vodećih Instituta u Srbiji za ispitivanje kvaliteta proizvoda.

2021. godine kompanija Xella Group je postala većinski vlasnik firme Rapid Apatin. Sa proizvodnim kapacitetom od oko 30.000m3, fabrika Rapid nudi najbolje uslove za zadovoljenje rastuće tražnje za kalcijum silikatnim blokovima na tržištima Srbije, Hrvatske, Slovenije i zapadne Rumunije.

Silka kalcijum silikatni blokovi omogućavaju izgradnju ekoloških, održivih i postojanih objekata, pružajući važan doprinos zaštiti životne sredine i klime.

Podeli:

   

Sadržaj